Hier en met open ogen en geest, kan je alles zien, wat je ziet vult de ruimte met één beeld, geen af gescheidenheid de boom in je tuin neemt zijn ruimte in en doorklieft de lucht, het gras spriet op uit de grond, en vult zijn deel van het beeld, de chrysanten kleuren hun deel van het beeld, alsook de lucht die heerlijk blauwt of grijze tinten bevat, samen één beeld, je kan de boom niet uit het beeld halen, alles is één. Van de kant van de boom en het gazon en de chrysanten ben jij het lichaam op de veranda, ook één en onlosmakelijk deel van het beeld, één geheel.
Dat is al wat er is, dit dat hier en daar, één en onverdeeld. Dat is wat er is. Je bent er al heel de tijd, je kan er niet in of uit.

Onafscheidelijk verbonden.

Praten erover helpt niet want taal kan het niet vatten, ook je denken kan het niet vatten. Je kan éénheid ook niet toepassen, want dan is het een concept, éénheid is dat wat er is, met je ogen open of toe.
Het is dus een illusie te denken dat er iets of iemand naar éénheid moet streven, één: er is niemand, twee: alles is reeds één.
Het verkrampte denken in onze hersenpan heeft bij de meesten de illusie geschapen, een droom; die van een ik dat niet in het prentje past, ik en dat, ik sta los van de wereld ik ben in de grote wereld, ik ben bedreigd door de wereld, ik moet me verdedigen en bestendigen.
De tuin is daar en ik ben hier ik ben wel meer waard dan een boom of het gras!
Dat vertekend beeld, ja maar dit vind ik leuk en dat is fout. Deze droom kan niets doen, ik is een droom die vasthoud aan herinneringen, een denkbeeldige toekomst, tijd en ruimte.

Afgescheiden van de wereld.

Er is enkel dit wat je nu ziet hoort, smaakt, voelt en ruikt, een explosie van licht, kleuren, beelden, gedachten voor onze persoonlijke amuzatie als het ware, waarom zouden we alles willen vasthouden? Als je vasthoudt mis je wat er gebeurt!
Beleef de vrijheid, als niets meer van jou moet als het ik denken wegvalt voelt dat als een opluchting, de kramp is weg.
Dan is er vrijheid, dan gebeuren dingen en is er geen doener meer.
Rijden gebeurd, slapen gebeurd, alles stroomt, energie in beweging. Ook denken gebeurt, maar het is niet meer van jou, het is zijn.
Deze éénheid is er altijd onmiddellijk, geen techniek of handeling nodig, kijk zie en beleef de ongelooflijke energie die zich voor je ogen afspeelt.
Geniet er van!
Jozef

We staan er met beide voeten midden in, tot boven ons hoofd en toch blijven we zoeken , wie ben ik...Je bent wat je zoekt! Vrijheid, God, Zijn, Liefde de naam doet er niet toe.

Ons hart, darmen, longen, nieren, werken allemaal zonder dat we dat moeten bewust aansturen, we zeggen niet, hart klop nu, klop nu en adem, adem spijsvertering duwen nu, zuur loslaten allee hup! Alles werkt van zelf, zo ook op macro niveau, de aarde draait, de wereld doet zijn ding, dingen gebeuren, rijdt ik met de auto of is er rijden, vanzelf als ik aandachtig ben haal ik mijn voet van het gaspedaal als ik zie dat het verkeer stremt, wie denkt? Denken gebeurt, neurologen zijn het er over eens dat de gedachte voor ze zich manifesteert reeds voorbij is. waarom zouden we een ideetje geloven? Een ideetje dat volgens de wetenschap niet eens het onze is maar een impuls. Zoals Ik ben dit lichaam en al de rest is ik niet...Ontspan uit de ik kramp en je geniet een ongelofelijke openheid een volledigheid zo weids, het omvat alles, je kan er niet in en je kan er ook niet uit, je bent het reeds, stap uit de droom van ik. Er is zijn.

Klare taal, 

Het speelt al een tijd in mijn hoofd dat mensen het moeilijk hebben om hun gedachten te stoppen. Moet dat dan? Wel als je gedachten stoppen op een natuurlijke manier, ontspant je lichaam volledig en komt het tot rust, het is alsof je uitdijt, groter wordt, je beperkt je niet alleen meer tot het lichaam, of de situatie die zich nu afspeelt, je bent alles.
Alles wat meditatie vermag ligt erin bezegeld.

Volledige waarneming.
Je bent.
Stilte.
Rust.
Eén.
Zijn.

Je voelt het onmiddellijk, het is een eenvoudige techniek die iedereen kan toepassen, ook jij! Mensen vroegen me al eens, heb je de ganse tijd gedachten? Of, zonder gedachten? Dat kan niet! Als je je daar bewust van wordt zie je pas hoe dominant gedachten zijn. Emoties, vooroordelen, werk, hobby, sport, familie leven, seksualiteit, verslaving alles wordt bepaald door de manier waarop en hoe we denken over bepaalde zaken.

Verlichting is de verlossing, het kennen van het dwangmatige denken, de vooroordelen die we hebben, weten hoe dat werkt en er los van komen zelfs al zit je er midden in.

Niet denken is een sterk hulpmiddel om los te kunnen laten. Los laten is kennen, je eet nog wel, je drinkt nog en zo verder, het is niet nodig dat je loslaten letterlijk neemt; ik ben los van alles dat mij in de wereld vasthoud dus ik eet niet meer!

Het is eerder, het valt van me af, er zit geen last meer op mijn schouders terwijl ik er midden in sta. Al die gevoelens zijn er nog, maar ze leggen geen beslag meer op mij.


Zoals je al kon lezen, geeft gedachteloos, het zonder denken zijn veel voordelen, voor je gezondheid, maar ook voor je zielerust voor hen die spiritueel zijn aangelegd en naar hun werkelijke aard willen zoeken, er zit wel wat meer in gedachteloos zijn.


Heb je jezelf de vraag al gesteld wie ben ik, wat is dat hier met dat lichaam. Wat is mijn relatie met de ander, die wereld buiten mij?

Is er zo wie zo een wereld buiten mij? 

Diegenen die ingeschreven zijn op de nieuwsbrief zijn al vaker in aanraking gekomen met ideeën  hieromtrent.

Wie is dat in mijn hoofd? Als kind wordt je onbezonnen geboren, alles is één. Je hebt geen angst, je verkend alles, je stapt recht op een boom af en dan kijk je langs de stam omhoog, maar er is geen "ik" en "dat" Het is een ongelooflijke boeiende wereld waarin je rondloopt. Als je weent komt er eten, doe je ogen open en je krijgt een goddelijk schouwspel. Kleuren, licht en donker, beelden, geuren, voelen, alles is top!

Tot je plots iets voelt of ziet of hoort en je zegt "hier" en dan is er plots daar! Dan zijn er twee, waar vroeger één was. Als je "hier" zegt dan komt er, hier is Jozef, Jozef heeft een lichaam, dat is van mij, het is anders dan het jouwe, als ik me pijn doe voel ik dat en jij niet, dus dit is mijn, van mij. Jozef ziet een boom, die is mooi, vroeger klom ik in de bomen, uit een boom vallen doet zeer... daar is de verhaaltjes maker, iets in ons hoofd dat de ganse tijd te keer gaat en maar verhaaltjes vertellen tot we ze geloven.                                                                                                                                                                       

Als je iets ziet gaat het denken het benoemen, het van zichzelf beschouwen, iets dat in “mijn“ wereld plaatsgrijpt.             

Mijn wereld is anders dan de jouwe enz...

Het is best wel een vermoeiende bezigheid.

We malen en draaien in ons hoofd, te gek voor woorden, maar zo doende verdichten we en vernauwen we ons zijn. Van eenheid in alles, alles was jij, jij was alles tot een nauwe wereld, onze wereld, mijn wereld, we hebben van onze oneindige vrijheid een kleine gevangenis gemaakt, we zitten vast in een val, mijn wereld. Mijn droomwereld, is zo benauwd, andere mensen zouden er niet in willen leven, terwijl we eigenlijk in alle werelden van alle verschillende mensen leven.

Gedachten zijn zo wispelturig, elk mens begrijpt dat je er niet op kan rekenen, ze zijn echt illusie, wie kent er niemand die met gemak 180° draait in zijn gedachten, vandaag dit en morgen dat. Als ik nu naar de lucht kijk en de vogel, dan vlieg ik mee met de vogel en voel ik de wind langs me strelen, dan zie ik de wolken en denk ik zou het gaan regenen, dan kijk ik naar mijn tuin en ik denk, misschien moet ik wat bloemen planten, ongelooflijk hoe je gedachten je doen ronddolen waarvoor? Er gebeurde niets een droom een illusie.

Ik hebben we zelf gemaakt, tot we “hier” zegden was er geen ik. Er is een lichaam, dat ziet kleuren, voelt, ruikt, smaakt, en denkt. Denken is nodig om te overleven, het is de overlever in ons die ons in leven houd, niet het persoontje dat we bijeen dromen.

Dat persoontje, persoonlijkheid of individu noem het zoals je wilt, het is een leugen, het bestaat niet. Ik besta niet. Het voelt, ruikt, smaakt, het ziet, dat dingen gebeuren, maar ik kan niets doen, jou illusie over wie je bent is een droom en dromen zijn bedrog. Er overkomt jou niets, dingen gebeuren gewoon.

Maar het brein waar gedachten uit vloeien heeft ons in de ban en spiegelt ons een droom voor, ik in mijn wereld. Een wereld die niet bestaat tenzij in ons “ik” beeld. Dromen zijn bedrog, ik bestaat niet. Er is het, eenheid, licht, kleur, smaken, voelen, horen.

Wil jij weten wie jij bent? Ga gedachteloos op zoek naar je zelf.

Maar let op, de valstrik van spirituele mensen is, dat ze vanuit hun ik, de persoonlijkheid die niet bestaat willen gaan zoeken, naar de ware toedracht, het feit is dat het ik een droom is en eigenlijk niet bestaat. Een persoonlijkheid is als de dood voor zijn eigen vernietiging let op dat je van je zoektocht geen versterking maakt van je ik en zo nog dieper in die vernauwde wereld van jou ik verstrikt geraakt.

Vanuit je ik kan je niet zoeken, gedachteloos weekt langzaam je ik en zijn droom los van dat wat echt is.

Als je los komt zal je veel meer vrijheid voelen, veel meer vreugde, niets hoeft meer, alles is als het is en dat ben jij, niet dat kleine ikje in een droomwereld.NieuwsbriefSchrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!