Technieken

De verschillende technieken die hier aangeboden worden zijn toegankelijk voor jong en oud. Iedereen kan er wel bij varen.

Verwacht geen wierook, zweverige rituelen, kaarslicht, allerhande filosofieën of indoctrinaties, het is recht toe recht aan, eenvoudige technieken die ik en anderen jarenlang hebben beoefend als je eerlijk met jezelf bent zal dit ook voor jou kunnen werken. Uiteindelijk hebben deze technieken niets met filosofie, geloof of doctrines te maken, het is een eenvoudige manier om buiten de lichamelijke gezondheid ook geestelijke gezondheid na te streven om je te wapenen als je dwingende, stresserende, beangstigende, deprimerende, uitzichtloze, of zorgbarende gedachten zouden opkomen.

Verwacht geen uitgebreide omschrijving, het zal binnen 1 of 2 A4-tjes uitgelegd worden. Het zijn eenvoudige oefeningen die gemakkelijk uit te voeren zijn.
Los hiervan, moest het nodig zijn, kunnen we ook op samen afgesproken tijdstippen een dag organiseren met verschillende mensen om dieper in te gaan op de verschillende technieken.

180° kijken

Dit is een eenvoudige maar krachtige techniek die het denken in ons hoofd automatisch doet stoppen, omdat de geest stopt met denken als we visueel teveel prikkels binnen krijgen. We leren eerst om de techniek correct uit te voeren om die daarna vlot in het alledaagse leven te kunnen uitoefenen als we onmiddellijk ons denken willen stoppen om energie terug te krijgen.
Bij deze techniek heeft u geen hulpmiddelen nodig, de plaats waar u zit of staat is perfect. Na herhaaldelijk oefenen kan u deze techniek om het even waar toepassen. U zal merken dat het lichaam ook vanzelf ontspant, u voelt onmiddellijk waar er spanning is in uw lichaam. Nochtans de ervaring leert mij dat niet iedereen met deze techniek overweg kan.... Spijtig, want er is onmiddellijk resultaat als je er wel vatbaar voor bent.

Concentratie

Ook dit is een visuele techniek waarbij we met gesloten of open ogen gaan focussen op een bepaald punt, dit is een techniek die in vele religies voorkomt, bij de contemplatieve ordes. Hier kan het helpen om in het begin een rustige plaats in huis te hebben en een stoel of bankje om goed rechtop te kunnen zitten. Je zal langzaam tot rust komen en de gedachten zullen wegebben of we gaan er gewoon naar luisteren en ze laten passeren. Voor deze techniek maak je tijd, en is ook goed combineerbaar met de Japa techniek.
Ook hier zal niet iedereen vatbaar zijn voor deze techniek, maar wie niet waagt niet wint!

Jappa

Deze techniek is zeer bekend, het herhalen van een “mantra” een mantra kan om het even wat zijn, een “heilige spreuk” of “naam” als wel om het even welk woord je te binnen schiet en aardig bekt. Met deze techniek kan je ook de vorige combineren, het leert je om onmiddellijk gedachtestromen te onderbreken, zodat je niet in een spiraal van denken terechtkomt.
Bij deze techniek heb je genoeg aan een goede stoel, en al snel merk je dat het eigenlijk overal kan. Deze techniek is goed combineerbaar met de vorige concentratie techniek ze versterken elkaar zelfs.

Ademhaling

Een gekende techniek door de Budha onderwezen.

NieuwsbriefSchrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!