September is daar, we worden terug bij de les gehouden, terug naar school, blijven waarnemen, ook als je gedachten afdwalen, als je vind dat je iets fout of reuze leuk hebt gedaan.

Blijf bij het eerste niet steeds je fout herhalen, je schaamte voeden, kom er uit, laat los!

Bij het tweede niet steeds weer herhalen hoe leuk het wel was, je blijft in de herinnering zitten, je bent niet hier.

We zijn oh zo kritisch voor anderen en onszelf.

Laat je gaan, iemand anders is niet zoals jij en dat is goed, denk aan een roos, welriekend, wondermooi, maar haar natuur is doornen te hebben.

En zeker in het begin ga je je eraan prikken. 
Neemt niet weg dat ze lekker ruikt en mooi is.

 

De aard van het beestje komt altijd boven, als je naar jezelf zoekt, probeer niet jezelf te veranderen, wat ga je veranderen? Dat wat je denkt dat slecht is van jezelf? Voor anderen is het misschien net dat wat ze aantrekt in jou, trouwens hoe kan je een ik dat niet bestaat veranderen? Dat is een onmogelijke opdracht. Het is trouwens hypocriet, jij kan niet iets veranderen wat niet bestaat, jij verschijnt in je ware zelf, dat ben je reeds, en daar kan je niets aan veranderen, jij en je gevoelens verschijnen er gewoon in.

 

Hetzelfde met je verwezenlijkingen, wat je goed deed, wie heeft wat gedaan? Weer die hypocrisie, jij kan niks doen, dingen verschijnen in het “zelf”, niet in jou persoontje, jou persoontje wordt waargenomen, maar het persoontje, de gedachte dat je “ik” bent kan niets waarnemen ons persoontje neemt niets waar. Je kan je denken waarnemen, maar je kan niet via het denken iets waarnemen, probeer maar.

 

Leer eerder om jezelf te aanvaarden zoals je bent dan kan je ontdekken wie je echt bent, gedachteloos kan helpen daarbij, om sneller over deze obstakels te komen die het persoontje steeds weer opwerpt, met enkel de bedoeling je te doen geloven dat het persoontje echt is. Probeer zijn listen te doorzien.

 

" Wanneer je er achter komt wie jij werkelijk bent weet je dat er geen tijd geweest is dat je, jezelf niet kende. Er is geen voor ontwaken en na ontwaken, in die zin. Wie jij door de jaren heen was, is in werkelijkheid nooit veranderd. Jij bent altijd hetzelfde.” -Maitreya-

 

Natuurlijk helpt het persoontje om ons in harmonie met de wereld te laten leven, dit om te overleven vandaar goed en slecht, maar beiden zijn in dualiteit, in gescheidenheid ik ben dit en jij bent dat, maar laat je niet vangen, doorzie dat het ik je zich wil bestendigen door je goed of slecht te laten voelen, beiden verschijnen ze in het zelf, dat wat één is.

 

Dat is waar gedachteloos naar toe lijdt. Dat wat je echt bent, en dat is veel meer dan je goede of slechte gevoelens...

 

Veel geluk de volgende keer!

 

Groeten, Jozef

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!