Inline afbeelding 1


Heb je kunnen ontdekken wanneer je gedachteloos bent?

Het loont echt de moeite om dat te achterhalen. Hoe meer je ervan bewust wordt dat je weer eens in jezelf zit te ratelen over dingen die misschien niet eens relevant zijn, hoe sneller je kan ingrijpen, dan kan je “how, how” zeggen, “STOOOOOP” en terug met de twee voeten op de grond komen, zeker als je één van de drie technieken toepast. Die je dan ook als een automatisme kan toepassen.


Telkens ik de 180° techniek toepas ontspant mijn lichaam onmiddellijk, rust keert weer en de gedachten stroom dooft uit.

Je bent weer hier en nu, dat is het mooie er aan het gaat zeer snel en je verdoet je tijd niet met gedachten die er misschien zelfs helemaal niet toe doen.

Als je iets doet wat je graag doet, laat dan de gedachten maar toe om dat wat je graag doet te verwezenlijken. Zo zit je ook in de zone waarin je zeer gefocust bent en het resultaat zou wel eens kunnen zijn dat je daardoor zelfs zonder gedachten komt. Oh ironie... maar zo is het dikwijls, als er dan door omstandigheden gedachten binnensluiten die niets met je geliefde bezigheid te maken hebben, dan is daar gedachteloos, en weg zijn die gedachten.


Zoals de spin een web spint eindeloos lang doorgaan met bouwen, tot als je erin verzeild geraakt dan ben je prooi, zo spinnen wij een web door eindeloos te denken tot we er zelf aan onder gaan.


Het is zo fijn om enkel waarneming te zijn, zien, ruiken, voelen en proeven, denk terug aan jou geliefde plekje in de natuur ergens, of je favoriete melodietje waarop je wegdeind, of wanneer je wegvloeit in dans, misschien zit je achter het stuur, of als je aan het fornuis staat. Het is in die kleine dingen van het leven dat we die rust kunnen inbouwen voor die gezonde geest!

Dank u voor het lezen,


Jozef

NieuwsbriefSchrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!