Hier dan de nieuwsbrief van mei 2018.

 

De lente is nu echt op volle kracht, de bladeren aan de bomen, bijna volgroeid, de zon is warm en het leven in alles vernieuwt zich.

Voor ons ook tijd om onze oude denkpatronen af te leggen en na te denken over hoe het wel eens echt zou kunnen zijn.

 

Veel leesplezier,

 

Jozef

 

Vorige keer hadden we het er over, dat we gemakkelijk alles als tweeledig of in dualiteit bekijken, ik en dat buiten mij.

Bij het beoefenen van gedachteloos zijn, val je terug op wie we in wezen zijn. We zitten in een energie die we lichaam noemen en we zien, horen, voelen, smaken en denken.

Dit is het enige dat het lichaam kan.

Met het denken is er iets vreemd gebeurt. Wat doen we met ons denken, eerst zeggen we hier, daarna ik ben hier en dan verhaaltjes maken, dit is goed, dat is slecht, ik ben hier en dat gaat mij sterker maken. Ik wil dat. Maar die verhaaltjes maker bestaat die echt?

 

Blijkbaar heeft iedereen zijn eigen verhaaltje. Misschien geloven we dat wij de verhaaltjes maker zijn. Waar blijft onze oorspronkelijke waarneming dan, gedachten scheiden ons zo van wat we werkelijk zijn, en dat is één.

 

Het denken ziet de wereld in relatie tot ik: “dat is gevaarlijk”, “daar krijg ik goede punten”, “met dit heb ik macht over anderen” kortom we vormen ons een persoonlijkheid die we van mij achten. Dit ben ik dit is mijn persoonlijke ervaring en ik ga dat proberen vast te houden en te beveiligen.

 

Maar is dat echt? Is dat wat we zijn? We zijn een energie die als lichaam rondloopt op deze wereld , we zien, ruiken, voelen, horen, smaken en denken punt.

De rest is inbeelding.

 

Ik als persoonlijkheid bestaat niet. Dat is een droom die we onszelf voorhouden.

Gedachteloos zijn kan je daar bij helpen, om terug naar de essentie te komen. Het brein is zeer vernuftig, en manipuleert ons denken om alles als van mij te beschouwen, we moeten dit lichaam dus ontdoen van alle valse beelden die we ons jarenlang hebben ingebeeld.

 

Het is een droom de persoonlijkheid, en die droom is er in geslaagd hem voor waarheid te zien.

 

Gedachteloos heerlijk rondsurfend op deze aardkluit!

 

Puur genieten.

 

Tot de volgende keer,

 

Jozef

Copyright © 2018 Gedachteloos, All rights reserved. 


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp
Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!