Héérlijk zomerweer buiten, het graan rijp, koelte onder de bomen, een zorgeloze tijd, de zomer.

Het graan, duizenden korreltjes duizenden keren herhaald geeft het een gouden gloed die over het landschap hangt.

 

Herhalen, herhalen en herhalen, telkens weer jezelf stoppen, als je afdwaalt met je gedachten, zeg stop, concentreer op je ademhaling en wees enkel waarnemen, het is zo belangrijk om jezelf steeds weer te stoppen, in het begin lukt het niet voor lang, maar hoe meer je jezelf stopt, hoe sneller je kan opbouwen en uithouden. Je zal ook merken dat je rustiger wordt en dat je de dingen ook niet onmiddellijk gaat benoemen. Als je dat ding ziet ga je niet onmiddellijk zeggen stoel of keuken. Je krijgt ruimte, je bent echt waarnemen puur zijn. Weet je nog kijken als een baby?

 

Wordt niet boos op jezelf als het je een dag lang niet gelukt is, we hebben een hectisch leven, dingen gebeuren de hele tijd door, we hebben verantwoordelijkheid. Dingen die moeten gebeuren. Maar misschien tijdens de verplaatsing naar het werk, terwijl je eten maakt, terwijl je aan het breien bent, tijdens een wandeling, of fietsrit gewoon kijken, voelen, ruiken.

Een post-it met HIER en NU achteraan je telefoon op het Dash board van je wagen, in de keuken aan de muur, op het bovenste bord in de keuken.

Wordt niet boos als je je weer achterna rent of je geconditioneerde reflexen nog eens opstoten. Blijf jezelf er terug op wijzen dat elk moment een geschikt moment is om gedachteloos te zijn. Als je er uit valt zeg je terug, en dan terug en terug, herhalen tot je een veld vol korenaren hebt, elk zaadje telt!

Eer je een vol veld hebt zijn het duizenden graankorrels, van herhalen en herinneren. Blijven volhouden, Gedachteloos kan je helpen om terug bij je zelf te komen, in een heerlijke stilte.

Veel succes,

 

Jozef

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!