Hier zijn we dan, na lang nadenken, zou ik het nog doen, ben ik wel handig genoeg met die nieuwe media. Twijfels, maar wie niet waagt niet wint.

Veel geschrijf en geschrap en terug geschreven, nagelezen en terug geschrapt....

Ja het heeft wat voeten in de aarde gehad.


De technieken in “Gedachteloos” heb ik jarenlang beoefend, alleen, maar ook met andere mensen, ze zijn bedoeld om je te helpen je gedachten leeg te maken.

Maar om het praktische effect te bekomen dat je ze bij wijze van spreken met een vingerknip onmiddellijk in werking ziet treden, zal je ze toch een tijdje op regelmatige basis moeten beoefenen. Maar geen druk, elke oefening hoe kort ook helpt. Zelfs tijdens het wachten in de rij van de supermarkt kassa.


Daarom ook heb ik de beschrijving van de technieken niet te ingewikkeld gemaakt, en geen nood, je kan me altijd mailen of bellen.


Voor onze geestelijke gezondheid is het echt belangrijk dat we buiten onze vitaminen en beweging ook onze geest flexibel houden, bewegelijkheid van de geest, wil zeggen dat je gedachten je niet beheersen, jij kan gemakkelijk je gedachten leiden en in toom houden.

Als je bij tegenslag opmerkt dat je altijd terug op je tegenslag terugvalt in je gedachten, dan is het belangrijk dat je kan ingrijpen door middel van één van de technieken om verder te gaan met je leven. Je stopt de gedachten rond je tegenslag, en je herademd. En dan kan je jezelf stimuleren om aan iets anders te denken. Misschien wat leukere dingen.

Het verhaal van “ nu gaan we even niet aan de roze olifant denken “ kennen we allemaal, waarschijnlijk denk je nu al... roze olifant en je denkt er aan. Zo helpt gedachteloos als je de techniek stevig onder de knie hebt zal die onmiddellijk werken, net zoals je bij de roze olifant aan een roze olifant gaat denken gaan je gedachten stoppen.

Dit komt omdat je de techniek dan zodanig beheerst dat je die onmiddellijk toepast alleen al het feit dat je tot jezelf zegt, stop (met denken) schakel je automatisch over naar de techniek.


Aarzel niet om een reactie te schrijven of een vraag te stellen, altijd welkom. Je vraag om uit te schrijven van de nieuwsbrief is ook altijd welkom.


Ik ga vanaf 9 juli tot begin augustus naar mijn vakantie stek, geniet van jullie vakantie!


Tot dan,


Jozef Peeraer


Inline afbeelding 1


NieuwsbriefSchrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!