Veel leesplezier.

Pasen op 1 april, een aprilgrap? De Heer is verrezen.

Kunnen wij herrijzen uit de kramp van de tweedeling ik en dat die als een mist voor onze ogen hangt. Die ons uit het aardse paradijs heeft gewipt zonder dat we het zelfs merkten, iedereen denkt dat hij gescheiden is van wat hij ziet, het begrip, alles is één en verbonden kennen wij niet, het wordt zelfs als hooghartig beschouwd, “ik alles”? Die éénheid en verbondenheid met alles. Die ene energie (God, Liefde) is toch alomtegenwoordig.

Dat kan niet denken we, dat moet een grap zijn. Nochtans als de mist wegwaait zijn we verrezen.

Bij kleine kinderen is er die link met, buiten mij, ik en jij nog niet, mijn zoon toen die nog klein was zei:” het is wakker”, dingen gebeurden hem, alles gebeurde in hemzelf hij zag geen gescheidenheid.

Tot de dag dat hij zei, ik ben wakker, dat is het moment dat hij bewust werd van ik en jij. Ik en dat, als ik goed mijn best doe krijg ik lof.

Op die dag was de magie gebroken, de dag dat Adam en Eva in de appel beten, vanaf toen was de pret gedaan.

Weg magie, welkom het verkrampte van de tweeledigheid, dualisme ik en de ander, ik en de wereld, ik en mijn vrouw (man) het is zo onopvallend in ons leven binnengeslopen, we hebben het zelfs niet gemerkt.

Dat verkrampte van die tweeledigheid voel je heel goed als je gedachteloos wordt, onmiddellijk valt alle spanning weg uit je lichaam.

Je neemt nog waar maar er komt rust in jou, daarom dat het gezond is, regelmatig zonder denken te zijn. 

Er is enkel waarnemen zonder denken tot ook het waarnemen wegvalt, waar is ik?

Door altijd in een bepaalde foutieve houding te zitten kunnen we rugklachten krijgen. Zo ook door die constante verkrampte houding die ons lichaam ervaart als we in de mallemolen van het denken zitten, wat bepaalde ziektebeelden kan ontwikkelen.

Denk maar aan; angsten, dwangmatige gedachten, en uiteindelijk gaat dat in ons lichaam iets teweegbrengen waardoor het ziek wordt.

Zoals elke dag een half uur sporten, is een opbouwen van enkele minuten regelmatig het denken doorbreken een gezonde houding om gezond te blijven.

Oefen en blijf oefenen, tot je een half uurtje dagelijks zonder denken kan zijn.

We zijn altijd zo druk bezig dat we er zelfs niet aan denken om eens even te stoppen en tijd voor jezelf te nemen.

STOP!

Je voelt onmiddellijk de rust in je weerkeren, en zat je met een probleem dat opgelost moet worden, na een nachtje slaap kom je er dan wel weer uit, wel even niet nadenken kan je ook helpen.

Denk aan je gezondheid,

 

Veel succes.

Copyright © 2018 Gedachteloos, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in via our website.

Our mailing address is:


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!